Főoldal/
Archív / Befektetések / Befektetési Alapok / Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap 
Nyomtatási nézet

Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap 

Részesedjen az ingatlanbefektetésekből származó hozamokból! 

Általános információk

 • Kis összeggel is elérhető,
 • rugalmasan hozzáférhető, tárgy napos elszámolás
 • vonzó, a pénzpiaci alapok hozamait meghaladó hozamlehetőség.

A középtávú megtakarítási lehetőségek iránt érdeklődő Ügyfeleink számára a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap (a továbbiakban: Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap vagy Alap) egy éves futamidejű állampapíroknál magasabb hozamlehetőséget kínál mérsékelt kockázat mellett.

A termék további előnye, hogy Ügyfeleink befektetéseiket a forgalmazási idő alatt bármikor elhelyezhetik, visszaválthatják, megtakarításaikat tetszőleges összeggel növelhetik vagy csökkenthetik.

Az Alap Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel akár adóelőnyök érhetőek el.

Az adóelőnyök lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

Az Alap kereskedelmi célú ingatlanokba, irodákba fektet, azzal a céllal, hogy hosszú távon minél nagyobb profitot érjen el azok hasznosításával, amelynek köszönhetően Ügyfeleinknek nem kell az ingatlanvásárláshoz egyébként szükséges nagy mennyiségű tőkével rendelkezniük ahhoz, hogy részesüljenek az ingatlanpiaci hozamokból. A magas fokú likviditás biztosítása érdekében az ingatlanbefektetések mellett az Alap portfóliójában pénzpiaci eszközök is megtalálhatóak.

Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap főbb adatai:

Alap fajtája:

Közvetlenül ingatlanokba fektető alap

Alap típusa:

Nyilvános, nyíltvégű

Elszámolás:

Vétel/Eladás: T nap

Futamideje:

Határozatlan

Javasolt legrövidebb befektetési időtáv:

Minimum 1 év

Névérték:

1 Ft

Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása:

2014. március 17.

Alapkezelő:

Diófa Alapkezelő Zrt.

Letétkezelő:

Erste Bank Zrt.

Vezető Forgalmazó:

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap lakossági sorozat korábbi elnevezése Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap.

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi kockázati szintet határozta meg:

* Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat. 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

 • Gazdasági, politikai kockázat
 • Ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázat
 • Inflációs, kamatszint kockázat
 • Partner kockázat
 • Likviditási kockázat

Kondíciók és díjak

 • Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.
 • A Takarékbank Zrt. befektetési szolgáltatásainak, valamint termékeinek költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgynevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

Tájékozódjon a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alappal kapcsolatos további információról, illeve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban, portfólió jelentéseiben, éves és féléves jelentéseiben.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kapcsolódó anyagok között, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.takarek.hu), forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu)!

A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlatnak, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.  a termék(ek)kel kapcsolatos befektetési szolgáltatások nyújtása során 2017. december 19. napjától a Takarékbank Zrt. közvetítőjeként jár el.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek