Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel
Nyomtatási nézet

Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére

 • Állami kamattámogatás 20 éven keresztül,
 • 5 évre rögzített kamatok,
 • Nincs árfolyam kockázat.
 • THM 6,53% - 6,56%*

Új lakás vásárlásán, gondolkodik? Építkezik, vagy korszerűsítené meglévő ingatlanát? A külső nyílászárókat cserélné le? Cirkófűtést szereltetne be vagy megújuló energiaforrásokat szeretne lakása fűtésére felhasználni? Háztetőjét cserélné ki vagy újítaná fel? Energiát szeretne megtakarítani, ezért szigetelné ingatlanát? Akkor a Takarék Államilag Támogatott Lakáshitelt ajánljuk!

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére.

 • Kamattámogatásnak köszönhetően kedvezőbb kamatozás.
 • Forint alapú hitel, így biztonságos, mert nincs árfolyam kockázat.
 • Folyósítási-díj akció: a Bank elengedi a folyósítási díj 100%-át.**
 • Közjegyzői díj akció: a Bank visszatéríti a közjegyzői okirat díját legfeljebb 50.000 Ft-ig.**

Milyen célra vehető igénybe?

Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel új lakás vásárlására, építésére, valamint lakóingatlan korszerűsítésére igényelhető.

Mekkora kölcsön igényelhető?

 • Új lakás vásárlása, építése esetén Budapesten és a megyei jogú városokban maximum 12,5 millió forint, egyéb településeken maximum 10 millió forint hitel igényelhető.
 • Korszerűsítés esetén a legnagyobb igényelhető hitelösszeg 5 millió forint.

Milyen hosszú a kamatperiódus?

A hitel az Ön igényeihez alkalmazkodva 5 éves kamatperiódussal vehető igénybe.

A hitel kamata a támogatott időszakban – 20 évig – a kamatperiódushoz igazodó ÁKKH-hoz mint referenciahozamhoz kötött. A támogatási időszakot követően  - amennyiben a hitel futamideje meghaladja a támogatási időszakot -  a hitel kamatozása piaci kamatra vált.

Mennyi idő alatt kell a kölcsönt visszafizetni?

A hitel maximális futamideje 30 év, amelyből akár 5 év is lehet a türelmi idő. A kamattámogatás a hitel futamidejének első 20 évére vehető igénybe.

Az igénybevétel legfontosabb feltételei:

 • A kölcsönt magyar állampolgárok vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező külföldi*** állampolgárok igényelhetik.
 • Új lakás vásárlására, építésére a kölcsönt akár egyedülállók, és gyermektelenek is igénybe vehetik. Nagykorú, legfeljebb 1 gyermeket nevelő személy esetén a maximális életkor 35 év, több gyermekes igénylő esetén pedig 45 év a kérelem benyújtásakor.
 • Meglévő lakás korszerűsítésére az Államilag Támogatott Lakáshitelt bármely magyar, vagy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező külföldi állampolgár igényelheti.
 • Építés vagy vásárlás esetén, a telekáron felüli, ÁFÁ-val számított építési díj vagy vételár, nem haladhatja meg, Budapesten és a megyei jogú városokban a 25 millió forintot, egyéb településeken a 20 millió forintot
 • Az igénylők, valamint az igénylők eltartott gyermekei és együttköltöző családtagjai nem rendelkeznek államilag kamattámogatott kölcsönnel, illetve csak a Kormányrendelet szerint megengedett lakástulajdonuk lehet.
 • Az 5 éven belül értékesített ingatlan árát kötelezően be kell forgatni a támogatott kölcsönből finanszírozott ingatlanba.
 • Építés, illetve korszerűsítés esetén a legalább a költségvetés 70%-át, illetve amennyiben a támogatott kölcsön összege ennél magasabb, úgy ennek összegét kitevő, vásárlás esetén a teljes vételárat számlával kell igazolni.
 • Az igénylőknek a hitel célját képező ingatlanban együttesen legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük
Konstrukció Takarék Államilag támogatott Lakáshitel Takarék Államilag támogatott Lakáshitel
Hitelcél vásárlás építés/korszerűsítés
Fedezet a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre
Hitelező/Hitelközvetítő Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.
Hitelkamat típusa Változó kamatozás Változó kamatozás
Hitel összege 5 000 000 Ft 5 000 000 Ft
Hitel devizaneme HUF HUF
Hitel futamideje 20 év 20 év
Törlesztőrészletek száma 240 240
Vállalt havi rendszeres jóváírás összege 150 000 Ft-tól 150 000 Ft-tól
Hitelkamatláb mértéke 6,00% 6,00%
THM 6,61% 6,64%
Törlesztőrészlet összege 36 074 Ft 36 074Ft
A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 8 832 984 Ft 8 844 450 Ft
A hitel teljes díja 3 832 984 Ft 3 844 450 Ft

 

Kérjen Ön is Állami támogatást!

A kényelmesebb hitelügyintézés érdekében vegye igénybe a Takarék Kereskedelmi Bank Online Dosszié szolgáltatását!

A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

A Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel jogszabályi alapja a 134/2009. (VI.23.) Korm. rendelet.

*  A termék kondícióira és a THM-re vonatkozó részletes információkat a vonatkozó Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott a lakáscélú állami támogatásokról szóló tájékoztatók, a Lakossági Jelzáloghitel Hirdetmények, és az Üzletszabályzatok tartalmazzák.

 

 

Jelen tájékoztatóban szereplő fogalmak részletes leírása megtalálható a Takarék honlapján a Fogalomtár menüpontban.

* A fenti THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, 5 éves kamatperiódusú kölcsön esetén, 5 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő feltételezésével, 2018. november 01. napjától hatályos adatok alapján. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitelek kamatkockázatát.

**A Bank visszavonásig, de legkésőbb a 2018. december 31. napjáig átvett, és legkésőbb 2019. március 31. napjáig szerződött hitelek esetén nem számolja fel a folyósítási díjat illetve visszatéríti a közjegyzői okirat díját legfeljebb 50.000 Ft-ig, amennyiben az Ügyfél a hitelszerződés megkötéséig Hiteláttekintő szolgáltatást igényel (Hiteláttekintővel kapcsolatos részletekről a Bank Lakossági Bankszámlákra vonatkozó Hirdetményében tájékozódhat). Részletes feltételek a vonatkozó Hirdetményben találhatóak. A fel nem számolt folyósítási díj és a visszatérített közjegyzői díj összegének utólagos megtérítését előírhatja az Ügyfél számára a Bank, amennyiben az Ügyfél a hitelét a futamidő első 3 évében elő-, illetve végtörleszti.

A 3 millió Ft hitelösszeget el nem érő lakossági jelzáloghitel igényléseknél az alábbi feltételek teljesülése esetén továbbra is érvényesíthetőek a kezdeti díj akciók:

 • Több jelzáloghitel együttes igénylése esetén, amennyiben a jelzálogkölcsönök külön-külön nem érik el a 3 millió Ft hitelösszeget, azonban együttesen elérik vagy meghaladják azt, vagy
 • Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel együttesen igényelt jelzálogkölcsön esetén, függetlenül annak hitelösszegétől, vagy
 • A jelzáloghitel igénylést olyan Ügyfél nyújtja be, aki már rendelkezik a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél vagy Takarék Jelzálogbank Nyrt.–nél élő, fel nem mondott lakossági jelzáloghitel szerződéssel.

*** Európai Gazdasági Térség megállapodáshoz csatlakozott országok állampolgárai, valamint a bevándorolt, letelepedett vagy hontalan jogállású személyek.

A(z) Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel az Takarék Jelzálogbank Nyrt. terméke.

Számoljon velünk!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Igényeljen lakáshitelt a Takarék Kereskedelmi Banknál!

Minden együtt van az új otthonához

Vegye igénybe a Takarék Kereskedelmi Bank hiteleit, melyekkel egy helyen intézhet mindent, ami az új lakás építéséhez vagy új lakás vásárlásához szükség lehet

Akár 10 millió Ft CSOK támogatással!

Részletek

Kalkulátorok

Ellenőrizze egyszerűen jogosult-e a CSOK-ra!

Ellenőrizze egyszerűen, hogy jogosult-e kamattámogatott hitelre!