Csökkentse havi kiadásait!

Partner a növekedésben

Agrárfinanszírozásban otthon vagyunk


Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrárium finanszírozása, teljes körű pénzügyi, szakértői kiszolgálása iránt. Az őstermelőktől a nagy agrárvállalkozásokig kínál partnerséget termőföld alapú finanszírozásban, támogatások előfinanszírozásában, forgóeszköz- és beruházás-finanszírozásban valamint értékbecslések elkészítésében.
Az FHB Bank meghatározóan magyar tulajdoni háttérrel rendelkezik, a hazai döntéshozatali kompetenciának köszönhetően kiszámíthatóságot és gyors átfutási időt biztosít.

Tudjon meg többet az FHB szerepéről az agrárfinanszírozásban >>

 • Az FHB fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági finanszírozáson belül, a termőföld alapú hitelezésben, jelzálogpiaci hátterének, illetve hagyományainak köszönhetően, hiszen az FHB Bankcsoport 1997-ben Földhitel és Jelzálogbankként kezdte meg a tevékenységét, amelyet 2006-ban bővített kereskedelmi banki szolgáltatásokkal. Magyarországon működő, magyarországi döntéshozatallal rendelkező bankként a hazai vállalkozói kör, és ezen belül a mezőgazdaságban működő vállalkozások iránt fennállása óta elkötelezett az FHB Bank, szolgáltatásai között hangsúlyos szerepet kap az agrárium finanszírozása. A mezőgazdasággal foglalkozó cégek forgóeszközigényük kielégítése érdekében elsődlegesen a támogatások előfinanszírozását, illetve a tartós forgóeszköz finanszírozást preferálják, mely utóbbira az FHB kedvezményes kamatozású, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) által refinanszírozott konstrukciót is kínál. A kedvező piaci részfolyamatok a termőföldárak növekedésével járnak együtt, amelyről évről-évre beszámol az FHB Termőföldindex is. 2013-tól termőföld vásárlásához is elérhetők az MFB Zrt. kedvezményes kamatozású konstrukciói, melyhez az FHB is csatlakozott.
 • Az agrárium speciális finanszírozási konstrukciókat igényel, tekintettel az erősen szezonális jellegre, a termőföld fedezetű biztosítéki struktúrára, illetve a támogatások előfinanszírozásának a fontosságára. Ezért a vállalkozás finanszírozási igényéhez, illetve a cég aktuális finanszírozási struktúrájához igazítjuk a hitelkonstrukciót, amelynek köszönhetően a folyósított összeg a cég tevékenységét a leghatékonyabban szolgálja. Ezzel járulhatunk hozzá a vállalkozás versenyképességének javításához. A termőföld alapú finanszírozásban az FHB releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik, ügyfeleinknek testreszabott feltételekkel nyújtunk finanszírozást akár 10 évre is: a szektor specialitásának tekinthetőek a termőföld fedezet mellett folyósítható hitelek, legyen szó termőföld vásárlásáról, beruházásról, forgóeszköz- vagy egyéb hitelről.
 • A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által refinanszírozott, az agrárium számára meghirdetett, kedvezményes kamatozású konstrukciók az FHB-nál is elérhetőek. A mezőgazdaságban a vállalkozóknak számos, a Magyar Fejlesztési Bank refinanszírozása keretében folyósítható, kedvezményes kamatozású hitellehetőség áll rendelkezésre. Ezen programok széles kör részére elérhetőek, legyen szó akár vállalatról, őstermelőről, egyéni vállalkozóról, vagy egyes programok esetén termelő és értékesítő szövetkezetekről. A programok mind beruházási hitelcél, mind pedig egyes korlátozott esetekben tartós forgóeszköz hitelcél megvalósításához igénybe vehetőek. A kedvezményes kamatozás elsődlegesen abban testesül meg, hogy a vállalkozás részére forint hitelt folyósít az FHB, azonban az árazás az Európai Központi Bank bankközi referenciakamatához (EURIBOR) viszonyítva kerül meghatározásra, így a vállalkozás árfolyamkockázat nélkül, ám kedvező kamatfeltételek mellett tud forrást bevonni.
 • Az FHB az aktuális finanszírozási struktúrához igazítja a kialakítandó hitelkonstrukciót, és olyan rugalmas terméket alakít ki, amelynek köszönhetően a folyósított hitelösszeg a cég tevékenységét a leghatékonyabban szolgálja. A feltételek közé beépítjük az agrárium, illetve az Ön, mint hitelfelvevő által igényelt specialitásokat.
 • Az FHB által évente publikált FHB Termőföldindex (www.fhbindex.hu) a szakma egyik legelfogadottabb indikátorává vált a termőföld áralakulása tekintetében. Az FHB Bankcsoport tagjai termőföld szakértői munkákban és termőföld alapú, vagy termőföld fedezettel történő finanszírozói területeken egyaránt állnak lakossági és vállalati ügyfeleik rendelkezésére. Az elmúlt 15 évben az FHB szakértői a hazai termőfölddel kapcsolatos banki és értékbecslői szaktudás legjavát nyújtották partnereiknek. Az FHB Termőföldindex bővebb elemzései, további részletei igényre szabott speciális ajánlatok alapján rendelhetőek meg.

Az FHB Bank agrárfinanszírozási lehetőségei:

 • Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara tagjai részére kínált finanszírozás. Részletek
 • Növekedési Hitelprogram keretében kínált finanszírozás. Részletek
 • Terület alapú támogatások előfinanszírozása. Részletek

 • FHB Agrár Bankszámla részletek

 • MFB refinanszírozott kedvezményes kamatozású hitelkonstrukciók forgóeszközigény kielégítésére vagy beruházások finanszírozásához. Részletek
 • Folyószámla hitelek. Részletek

 • Forgóeszköz beszerzési- és beruházási hitelek termőföld- vagy gépvásárlásra, illetve egyéb célokra. Részletek

 • FHB Agrárlízing Részletek


Miért érdemes az FHB Bank által nyújtott agrár számlavezetési és finanszírozási lehetőségeket igénybe venni?

 • rugalmas kiszolgálás,

 • hosszú távú együttműködés és partnerség,

 • gyors átfutási idő,

 • dedikált kapcsolattartó,

 • testre szabott finanszírozási és számlavezetési konstrukciók,

 • országos lefedettséget biztosító fiókhálózat,

 • speciális szolgáltatások (Termőföld értékbecslés, FHB Termőföldindex).
 • A termőföldhöz kapcsolódóan teljes körű banki és szakértői kiszolgálást kínálunk. Hiteleinkre és szakértelmünkre mindig számíthat. Kérjen visszahívást, vagy személyre szabott ajánlatot!

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, kérjük, a további részletekért tekintse meg a Vállalati Hitelek Általános Szerződési Feltételeit, a Pénzügyi Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatot, és az FHB Vállalati Hitel Hirdetményét, illetve keresse fel honlapunkon a www.fhb.hu/uzleti_ugyfelek oldalt.

Kérdése van?
Adja meg adatait, felvesszük
Önnel a kapcsolatot!

Cégnév: *
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó telefonszáma: *

Pl.: +36201234567

Kapcsolattartó e-mail címe: *
Település neve:
Adatkezelési tájékoztató
* Kötelező mező