CSOK („szocpol”) Támogatási Összeg kalkulátor

Számolja ki, mennyi támogatásra számíthat!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) - "Szocpol" olyan vissza nem térítendő állami támogatás, mely új vagy használt lakás vásárlására, meglévő lakás bővítésére vagy új lakás építésére vehető igénybe.


Az igényelhető támogatási összegek kiszámítása a 2016. február 11. napjától hatályos 16/2016 (II.10.) és 17/2016 (II. 10.) Korm. rendeletekben meghatározott feltételek mellett kerül kalkulálásra.

Támogatási cél

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény – „szocpol” új vagy használt lakás vásárlásra, építésre vagy bővítésre vehető igénybe.

A háztartásban eltartott összes gyermek száma

A háztartásban eltartott összes gyermeket figyelembe kell venni, függetlenül attól, hogy valamelyikük után már igénybe vettek vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást. Ide kell érteni a terhesség betöltött 24. hetét követően a magzatot vagy ikermagzatot is.

Lakás hasznos alapterülete

A hasznos alapterület 40-160 m2 közötti lehet, minimális mértéke függ a háztartásban eltartott összes gyermek számától:
  • 1 gyermek esetén: 40 m2
  • 2 gyermek esetén: 50 m2
  • 3 gyermek esetén: 60 m2
  • 4 vagy több gyermek esetén: 70 m2
m2

Támogatásra jogosult gyermek(ek) száma

A háztartásban eltartott gyermek(ek) közül azon gyermek(ek) száma, akik után korábban vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást még nem vettek igénybe.

Vállalt gyermek(ek)

Amennyiben a 10.000.000 Ft támogatási összegű Családi Otthonteremtési Kedvezményt igényli, abban az esetben a meglévő gyermekeinek számától függően, legfeljebb 3 gyermeket vállalhat, minden más esetben a meglévő gyermekeinek számától függetlenül legfeljebb 2 gyermeket vállalhat.

Gyermeket azon fiatal házaspárok vállalhatnak, akik közül a családok otthonteremtési kedvezménye iránti kérelem benyújtásának idopontjában legalább az egyik fél még nem töltötte be a 40. életévét.

Szeretnénk gyermeket vállalniA hirdetésben szereplő Családi Otthonteremtési Kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő hitel a Magyarország Kormánya által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény támogatáshoz kapcsolódik.

Kapcsolódó ajánlatunk

Kérjen segítséget!
Munkatársaink felveszik
Önnel a kapcsolatot!

Név *
E-mail cím *
Telefonszám *

Pl.: +36201234567

jogosult-e
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót *
Adatkezelési tájékoztató
* Kötelező mező
 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Energiatanusítvány

Szüksége van ingatlana energia-fogyasztásának igazolására? Segítünk!

  • Rendelje meg online
  • Értékbecsléssel együtt olcsóbb

Részletek