Nyomtatási nézet

Takarék Ügyféltámogató Program

A hátralékos jelzáloghitellel vagy személyi kölcsönnel rendelkező Ügyfelek igényelhetik. Az igénylés folyamatos.

 

A törlesztési nehézségek kezelésére bankunk a jogszabályi rendelkezéseken túlmenően egyedi, az ügyfelek élethelyzetéhez igazított megoldásokat kínál, ezért létrehozta a Takarék Ügyfél Támogató Programot.

A programban mindazon Ügyfeleink részt vehetnek, akik lakossági jelzáloghitellel vagy személyi kölcsönnel rendelkeznek és gondot jelent számukra a hitel pontos törlesztése, azonban a kölcsönük átütemezését követően képesek az alacsonyabb törlesztőrészletet megfizetni. A programra való jelentkezés folyamatos.

Fizetéskönnyítési lehetőségek

Futamidő hosszabbítás:

A kölcsön átütemezésével az ügylet lejárata későbbi lesz, melynek révén a törlesztőrészlet havi mértéke csökken. Számolni kell azonban azzal, hogy a visszafizetendő kamat összege növekszik.

Türelmi idő:

A türelmi időszak alatt a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. által nyújtott kölcsönök esetében csak a kamatot és a kezelési költséget kell fizetni, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. által nyújtott kölcsönök esetében az előzőeken felül további, legalább 100 Ft őketörlesztés is történik:

  • a törlesztőrészlet havi összege csökken
  • a futamidő alatt visszafizetendő kamat összege nő,
  • a türelmi időt követően a törlesztőrészlet ismét emelkedik

Ügyfeleinknek javasoljuk, hogy futamidő hosszabbítással együtt igényeljék, így a türelmi idő lejáratát követően a törlesztőrészlet növekedés hatása mérsékelhető.

Kiegészítő eszközök

Tőkeképző konstrukció

A lakás-takarékpénztári vagy életbiztosítási megtakarítással kombinált jelzáloghitelek esetében lehetőség van arra, hogy a megtakarítás összegét a hitel lejárt tartozásának kiegyenlítésére fordíthatja. Amennyiben a megtakarított összeg magasabb a lejárt tartozásnál, a megtakarításból fennmaradó összeget a fennálló nem esedékes tőketartozás előtörlesztésére fordíthatja. A hitel annuitásossá alakításával a hitel visszafizetése annuitásosan történik, a tőkét és kamatot is tartalmazó havi törlesztőrészletek megfizetésével, így a futamidő végéig a felvett kölcsön tőkeösszege teljes mértékben kifizetésre kerülhet. A megtakarítás kivonásával a lakás-takarékpénztári vagy életbiztosítási termék megszűnik, így a továbbiakban nem kell fizetnie a megtakarítást vagy biztosítási díjat, viszont nem lesz jogosult a magtakarítással kapcsolatos állami támogatásra vagy a biztosítás által nyújtott védelemre.

Hátralék tőkésítése

Ebben az esetben a lejárt tartozás a hitel fennálló nem esedékes tőke összegéhez kerül hozzáadásra (tőkésítésre), így a hitelszámlán fennálló lejárt tartozást nem egyösszegben kell megfizetni, hanem a futamidő fennmaradó részében fizetendő törlesztőrészletekbe épül be. A hitelszámlán fennálló késedelem megszűnik, viszont a fennálló tőke összege növekszik, emiatt a tőkésítést követően a havi törlesztőrészlet megemelkedik. A futamidő meghosszabbításával a növekedés mértéke csökkenthető.


Esedékességi nap módosítása

Amennyiben a rendszeres havi bevételeinek időpontja nincs összhangban a hitel esedékességi napjával és e miatt havi szinten késedelembe esik, kérheti a hitel esedékességi napjának módosítását az Önnek megfelelő napra. A választható új esedékességi nap a hónap 16. napjánál korábbi kell, hogy legyen. Csak Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. által nyújtott jelzáloghitelek esetén alkalmazható!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek