Fogalomtár

D

Dematerializált értékpapír

a Tpt.-ben és külön jogszabályban meghatározott módon, elektronikus úton létrehozott, rögzített, továbbított és nyilvántartott, az értékpapír tartalmi kellékeit azonosítható módon tartalmazó adatösszesség.

Deviza

valamely külföldi pénznemre szóló követelés (pénzhelyettesítő eszköz, fizetési számla- és egyéb pénzkövetelés)

Deviza (alapú) hitel

olyan hitel, melynek kölcsönösszege a kölcsönszerződésben meghatározott külföldi pénznemben kerül nyilvántartásra és elszámolásra. 

Deviza átutalás

a Bank deviza átutalásnak tekint minden belföldre és külföldre devizában indított fizetési megbízást, valamint a forintban indított megbízásokat külföldre. ( pénzforgalom) 

Devizában nyújtott szolgáltatás

minden olyan Szolgáltatás, melynél a Szerződésben az ügylet pénznemeként a magyar forinttól (HUF) eltérő pénznem kerül feltüntetésre.

Devizakülföldi vállalkozás

  • a vállalkozás és a szervezet - jogi formájától függetlenül -, ha székhelye külföldön van, a devizabelföldi vállalkozás és szervezet külföldön működő fióktelepe,
  • a devizakülföldinek a belföldön lévő képviselete,
  • a vámszabad területi társaság,
  • a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe, ha a fióktelepet vámszabad területen létesítették, illetve ott működik,
  • továbbá a társasági adóról és az osztalékadóról szóló módosított 1996. évi LXXXI. törvény 4. §-ának 28. pontja alá tartozó társaság;

Devizaszámla

az Ügyfél azon, a Banknál adott devizában vezetett számlája, amelyet a Tpt. 148.§-a alapján a befektetési szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó pénzforgalom lebonyolítására meghatározott.

Devizaszámla továbbá a forinttól eltérő devizanemben vezetett fizetési számla is 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek