Fogalomtár

I

IBAN szám

 

a pénzforgalomban használt kifejezés (International Bank Account Number) egységes felépítésű nemzetközi pénzforgalmi jelzőszám, ami a fizetési számlák jelölésére, illetve a Fizetési számla nemzetközi azonosítására szolgál.

 

 

Időkorlát

az a Banki Munkanapon belül meghatározott záró időpont, ameddig az adott Banki Munkanapon felvett megbízás (kezdeményezett ügylet) teljesítés szempontjából aznapi megbízásnak számít.

Illetőségigazolás

Az illetőségigazolást általában ÁFA visszaigényléshez vagy a kettős adóztatás elkerüléséhez adják ki, a belföldi illetőségű adózókra vonatkozóan. Külföldi hatóság nem magyar nyelvű nyomtatványán is kiadja az adóhatóság az igazolást, ha a kérelem mellé a magyar nyelvű szakfordítást mellékeli az adózó. A fordítási kötelezettség alól kivétel az angol nyelvű nyomtatvány, mely alapján az adóhatóság szakfordítás mellékelése nélkül is kiállítja az illetőségigazolást.

Infotv.

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény.

Intézményi befektető

ilyennek minősül: a hitelintézet, a pénzügyi vállalkozás, befektetési vállalkozás, a kollektív befektetési forma, befektetési alapkezelő, a biztosító, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, a foglalkoztatói nyugdíj szolgáltató intézmény, az egészségbiztosítási szerv és a Nyugdíj-biztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szerv,

mindazon devizakülföldi, amely a saját joga alapján ilyennek tekintendő.

ISIN azonosító

 

a központi értéktár által kiadott, az azonos jogokat megtestesítő értékpapírok, illetőleg tőzsdei termékek azonosítására szolgáló betű vagy számjelek összessége, illetve ezek kombinációja.

 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek