Fogalomtár

J

Jegyzés

 

az értékpapír forgalomba hozatala során az értékpapírt megszerezni szándékozó befektetőnek az értékpapír megszerzésére irányuló, feltétlen és visszavonhatatlan nyilatkozata, amellyel az ajánlatot elfogadja és kötelezettséget vállal az ellenszolgáltatás teljesítésére.

 

Jelzáloghitel lakossági ügyfélkör részére

 

2014.március 15. napja előtt kötött szerződések esetén: a fogyasztó részére ingatlanra alapított jelzálogjog –ide értve az önálló zálogjogként alapított jelzálogjogot is- fedezete mellett nyújtott hitel vagy kölcsön.

2014. március 15. napján vagy azt követően kötött szerződések esetén :a fogyasztó részére ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott hitel vagy kölcsön. 

 

Jelzálogjog

 

a jelzálogjog célja annak biztosítása, hogy a hitelező az általa nyújtott kölcsönt, és ezeknek járulékait visszakapja. A tartozás nemfizetése esetén a jelzálogjoggal terhelt ingatlan a meghatározott szabályok szerint eladható, és a vételár a tartozás rendezésére fordítható. 

A jelzálogjoggal terhelt ingatlan az ingatlan tulajdonosának birtokában marad, a jelzálogjog fennállása alatt rendeltetésszerűen használhatja, de köteles állagát/ értékét megőrzni.

A jelzálogjogot az ingatlan-nyilvántartásba be kell jegyeztetni.

 

Jogosult

 

pénzforgalomban használt fogalom, az a jogalany, aki a fizetési művelet/megbízás tárgyát képező összeg jogosultja.

 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek