Fogalomtár

L

Lakáscélú hitel-vagy kölcsönszerződés

 

ingatlanra alapított jelzálogjog - ideértve az önálló zálogjogként alapított jelzálogjogot is - fedezete mellett megkötött olyan hitel- vagy kölcsönszerződés,

  • amelyben a felek által okiratban rögzített hitelcél lakóingatlan vásárlása, építése, bővítése, korszerűsítése, felújítása, vagy
  • amelynek igazolt célja az előző pontban meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget.

 

Lakásépítési/vásárlási kedvezményt megelőlegező kölcsön

a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendeletben foglalt feltételeknek megfelelően, korábban nyújtott kölcsön. Megelőlegező kölcsönt a Bank a jogszabálynak megfelelően 2009. június 30. napjától nem nyújt.

Lakásépítési/vásárlási kedvezményt megelőlegező támogatás

a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011(XII.6.) Korm. rendelet alapján a meglévő és vállalt gyermekek után nyújtható támogatási forma, új lakás építése és vásárlása esetén

Lakossági minősítésű ügyfél

 

a Bszt. alapján szakmai ügyfélnek és elfogadható partnernek nem minősülő ügyfél.

 

Letéti őrzés

 

pénzügyi eszköz megőrzésre történő átvétele, a tulajdonos megbízásából való nyilvántartása és kiadása.

 

 

Letéti számla

 

Bankszámlával rendelkező Ügyfél részére, tevékenysége keretében a rá vonatkozó jogszabály rendelkezései szerint átvett pénzek bizalmi őrzésére szolgáló elkülönített számla.

 

 

Letétkezelés

 

a pénzügyi eszköz letéti őrzése, a kamat, az osztalék, a hozam, illetőleg a törlesztés beszedése és egyéb kapcsolódó szolgáltatás együttes nyújtása, ideértve a biztosítékok kezelésével összefüggő szolgáltatásokat.

 

Limitáras megbízás (LIMIT típusú megbízás)

valamely pénzügyi eszköz meghatározott limitáron vagy annál jobb áron, meghatározott mennyiségben történő vételére vagy eladására irányuló megbízás.

 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek