Fogalomtár

V

Vagyonbiztosítás

olyan biztosítási forma, amely a biztosított vagyonában bekövetkezett kárt pótolja a szerződésben rögzített módon. A biztosítéki ingatlanra vonatkozóan minimum a kölcsönösszeg erejéig vagyonbiztosítást kell kötni, melynek vagyonbiztosítéki záradékán a Bankot, mint zálogjogosultat kell megjelölni.

Változó hitelkamat

minden olyan kamat,amely nem minősül rögzített kamatnak. 

Várható hitelbiztosítéki érték

az a hitelbiztosítéki érték (pl.: épülő ingatlan esetében), amely nem az értékbecslés határnapjára vonatkozik, hanem egy bizonyos időpont és/vagy adott feltételek teljesülésének bekövetkezte esetére. (Lásd még: Hitelbiztosítéki érték)

Végrehajtási helyszín

azon szabályozott piac, multilaterális kereskedési rendszer, rendszeres internalizáló, árjegyző, vagy egyéb más, a likviditás biztosítására létrejött személy vagy szervezet, illetve ezekhez hasonló funkciót ellátó harmadik országbeli személy vagy szervezet, amelyekhez az Ügyfél megbízása továbbítható.

Végtörlesztés

végtörlesztés esetén az adós a teljes fennálló tőke-, ügyleti kamat-, késedelmi kamat, kezelési költség és esetleges díjtartozását megfizeti Bankunknak, és ezzel megszűnik a Bank felé fennálló fizetési kötelezettsége. A végtörlesztés a futamidő alatt bármikor történhet. (lásd még: Előtörlesztés)

VIBER (Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer)

a pénzforgalomban használt kifejezés a belföldi átutalások kezelését elősegítő, olyan hitelintézetek közötti elszámoló rendszer, melyben a rendszer nyitvatartási idejében megadott átutalások a tárgynapon teljesülnek.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek