Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / MFB Pont Termékek / Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel
Nyomtatási nézet

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel

A „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” keretében 115 milliárd forint áll rendelkezésre a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növeléséhez biztosít forrást.

A hitelt a magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek 2017. április 24-től igényelhetik az MFB Pontokon.

A nulla százalékos hitel többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítéséhez vehető igénybe.

A kölcsön összege természetes személy esetén 500 ezer forinttól 10 millió forintig, míg társasház és lakásszövetkezet esetén lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az új uniós vagy fejlesztési támogatások és a kapcsolódó hitelprogramok közvetítésének jogát Bankunk is elnyerte, ennek köszönhetően új szolgáltatással bővül a hitelintézetünknél a lakossági ügyfeleink számára elérhető pénzügyi konstrukciók köre:

A Takarék Kereskedelmi Bank 21 fiókjában - Budapesten három, valamint minden megyeszékhelyen - van MFB Pont, ahová fordulhatnak tájékoztatásért a Hitelprogram iránt érdeklődők és a hitelkérelmeket be tudják nyújtani.

Mi az az MFB pont?

Az MFB Pontok egy országos, több száz pontból álló közvetítői hálózatot jelentenek, amelyeken keresztül a Magyar Fejlesztési Bank célba juttatja az uniós, visszatérítendő fejlesztési forrásokat. Az ország egész területén folyamatosan létrejövő MFB Pontokon a természetes személyek, társasházak, lakásszövetkezetek, vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amire Magyarországon még nem volt példa. Nulla százalékos kamattal igényelhető visszatérítendő pénzügyi eszköz. Az MFB a hiteltermékek feltételrendszerét úgy alakította ki, hogy azok is hozzáférhessenek az új támogatásokhoz és hitelprogramokhoz, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük.

Takarékbank Zrt. befektetési szolgáltatásokhoz kapcsolódó Üzletszabályzata

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek