Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Befektetési Alapok / Allianz Kötvény Befektetési Alap
Nyomtatási nézet

Allianz Kötvény Befektetési Alap

A Kötvény Alap célja kiszámítható árfolyam-alakulású, rugalmas, bármely forgalmazási napon visszaváltható befektetési forma biztosítása, amely középtávon az állampapír befektetésekkel versenyképes hozamot igyekszik elérni, azokkal azonos kockázati szint mellett.

 

Az Alap állampapírokba, diszkont-kincstárjegyekbe, jelzáloglevelekbe, vállalati kötvényekbe, kollektív befektetési értékpapírokba, a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott kötvényekbe és banki betétekbe fektethet. A Kötvény Alap célja kiszámítható árfolyam-alakulású, rugalmas, bármely forgalmazási napon visszaváltható befektetési forma biztosítása, amely középtávon az állampapír befektetésekkel versenyképes hozamot igyekszik elérni, azokkal azonos kockázati szint mellett. Az Allianz Kötvény Alap a pénzpiaci alapoknál magasabb kockázatú, de várhatóan magasabb hozamot ígérő befektetési lehetőség. Az Allianz Kötvény Alap elszámolása T+2 napos módszerrel történik, ahol a T nap a megbízás befogadásának a napja.

Kinek ajánljuk?

Az Alap ideális választás lehet Önnek, ha

 • a hazai kötvénypiaci eszközök által biztosított hozamokkal versenyképes teljesítmény elérésére törekszik,
 • portfoliójának összetételét bővíteni szeretné,
 • a magasabb hozamlehetőségért közepes kockázatot is hajlandó vállalni.

A Kötvény Alap előnyei

 • A portfólióban szereplő, többféle és különböző típusú pénzügyi eszköz segítségével megoszlik azok kockázata és nem koncentrálódik egyetlen kiválasztott eszközre.
 • A befektetési jegyek ellenértékéhez egyszerűen hozzáférhet a T+2 napos elszámolás figyelembe vételével.
 • Azokról a pénzügyi eszközökről, amelyekben az adott befektetési alap a befektetők megtakarításait elhelyezi, speciális szaktudással rendelkező, a piac eseményeit naprakészen követő szakemberek, portfoliómenedzserek döntenek.
 • A befektetés alakulását Ön folyamatosan figyelemmel kísérheti a naponta publikált árfolyam adatok alapján.

Kockázati tényezők

 • Árfolyam- és hozamingadozás kockázat
 • A további kockázatokról a Kockázati Tájékoztató ad részletesebb tájékoztatást.

Kockázati besorolás

A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. - mint forgalmazó - az Allianz Kötvény Alapot közepes kockázatúnak sorolta be.

Az Alap Kiemelt Befektetői Információk tájékoztatóban szereplő hozam/kockázati mutatója „4.”. Az Alap besorolása 4, mert az Alap eszközei hosszú állampapírokból, és pénzpiaci eszközökből áll. A skálán alacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan és idővel módosulhat.

Az Alap visszatekintő hozamáról ide kattintva tájékozódhat.

VÁLASSZA a Takarék Kereskedelmi Bank által forgalmazott Allianz Kötvény Alapot, amennyiben mérsékelt, illetve közepes kockázat mellett kihasználná az állampapírok és kötvények nyújtotta magasabb hozam lehetőségeket, és 2 évet meghaladó időtávra tervezi befektetéseit.

Allianz Kötvény Alap főbb adatai
Alap fajtája Kötvény, értékpapír befektetési alap
Alap típusa Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás T + 2 nap
Referencia index MAX
Alap indulása 2009. november 02.
Alapkezelő Allianz Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.
Forgalmazó Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.


Az Allianz Kötvény Alapról alábbi elérhetőségen tájékozódhat részletesen >>

Felhívjuk a figyelmet, hogy az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra!

Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól!

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek. Az Alappal kapcsolatos kockázati tényezőket az Alap Tájékoztatója tartalmazza. Az Alap Tájékoztatója, portfoliójelentése, éves, féléves jelentései és a Kiemelt Befektetői Információ a forgalmazási helyeken és a www.takarek.hu internetes oldalon is elérhetőek. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre.okumentumokat, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól!

Megbízásait már a NetBrókeren keresztül is megadhatja, melynek segítségével otthon, akár a fotelben ülve is kereskedhet!

Megnézem a videót

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek