Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számla
Nyomtatási nézet

Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számla

Szabadon dönthet nyugdíjcélú megtakarításairól, amelyek adómentesen és akár 20%-os adó-visszatérítéssel gyarapodhatnak.

A Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számláról

A Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (Takarék NYESZ számla) szabadon dönthet nyugdíjcélú megtakarításainak összetételéről, amelyek akár adómentesen és adó-visszatérítéssel gyarapodhatnak.

A Takarék NYESZ számlával rendelkező Ügyfeleink az általuk a számlára befizetett összeget forintban denominált értékpapírokba fektethetik, majd a teljes időszak alatt szabadon változtathatják a portfoliójuk összetételét. Többek között vásárolhatnak befektetési jegyeket, a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott értékpapírokat, valamint magyar állampapírokat.


A Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számla előnyei

Előtakarékossági támogatás/adó-visszatérítés:

 • A számlatulajdonos a befizetések összege után adó-visszatérítésre jogosult, azaz adóbevallásában rendelkezhet az adóévben általa a számlára befizetett összeg 20%-nak, de maximum 100.000 Ft-nak a Nyugdíj-előtakarékossági Számlájára történő átutalásáról.
 • Annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt tölti be az öregségi nyugdíjkorhatárt, az adó-visszatérítés összegének felső korlátja 130.000 Ft.
 • Kiemelt jelentőségű, hogy ez az adó-visszatérítés nem ütközik jövedelemkorlátba.
 • Amennyiben az Ügyfélnek egyidejűleg több adó-visszatérítésre jogosító megtakarítása van párhuzamosan, akkor tekintettel kell lenni arra, hogy évente maximum összesen 280.000 Ft adó igényelhető vissza.
 • Az adó-visszatérítés mértéke az Ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhető meg pontosan, és a jövőben változhat.

Adómentesség:

A befektetőknek tőkejövedelmeik után kamat- és/vagy árfolyamnyereség-adót kell fizetniük. A számlatulajdonos Takarék NYESZ számlán elhelyezett befizetéseinek összege után egyrészt adó- visszatérítésre jogosult, másrészt befektetéseinek nyereségei és hozamai (kivéve az osztalékot) adómentesek*, abban az esetben, ha a számláról történő kifizetés, átutalás, vagy átvezetés nyugdíjszolgáltatásnak minősül és a számlanyitás a kifizetés évét megelőző 10. adóévben, vagy azt megelőzően történt.

A Takarékbanknál elérhető kedvezmények:

 • Számlanyitási díj nélkül nyithat Takarék NYESZ számlát.
 • Valamennyi, a számlához kapcsolódó vételi megbízását díjmentesen teljesítjük.
 • Állományarányos számlavezetési díj.

Kinek ajánljuk a Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számlát?

A Takarék NYESZ számlatermékünket minden olyan belföldi természetes személynek ajánljuk,

 • aki időben szeretné biztosítani magának a nyugodt nyugdíjas éveket,
 • aki kötelezettségektől mentesen, saját maga szeretne dönteni megtakarításának összetételéről,
 • akinek számít, hogy befektetett nyugdíjcélú megtakarításai akár kamat- és árfolyamnyereség-adó mentesen gyarapodjanak,
 • aki a Takarék NYESZ számlára történő befizetések összege után évente igényelhető adó-visszatérítéssel* kívánja növelni a számlán lévő megtakarításait,
 • aki szeretné kihasználni a tőkepiacon elérhető befektetések hozamlehetőségeit.


Amit a Takarék Nyugdíj-előtakarékossági Számláról tudni kell

A számla két részből áll: nyugdíj-előtakarékossági értékpapírszámlából és nyugdíj-előtakarékossági pénzszámlából. A két számla kizárólag egyszerre nyitható és egyszerre szüntethető meg.

 • Takarék NYESZ számlát az a magánszemély nyithat, aki a számlanyitással egyidejűleg legalább 5.000 Ft befizetést teljesít a számlára.
 • Takarék NYESZ számlaszerződést nyugdíjas Ügyfeleink is köthetnek, azonban adómentesen kizárólag a számlanyitás adóévét követő 10. adóévben vagy azt követően igényelhetnek kifizetést a számláról.
 • A Takarék NYESZ számlán kizárólag forintban denominált értékpapír helyezhető el.
 • A befizetések összege bármikor növelhető, illetve csökkenthető, nincs rendszeresen fizetendő minimális összeg.
 • Az előtakarékoskodó halála esetén a Takarék NYESZ számla egyenlegének összege egyenes ági rokonok és házastárs által illetékmentesen örökölhető.

A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.  a termék(ek)kel kapcsolatos befektetési szolgáltatások nyújtása során 2017. december 19. napjától a Takarékbank Zrt. közvetítőjeként jár el.

*A feltüntetett állami támogatás (adó-visszatérítés) és az Szja. törvényben meghatározott kamatjövedelem-adóra és az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemadóra vonatkozó adómentesség szabályai a jövőben változhatnak. Az adó-visszatérítés és az adómentesség mértéke pontosan csak az Ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhető meg.

 

Hirdetmények

HirdetményekHirdetmények és kondíciós listák

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek