Untitled

Takarék Dollár Ingatlan Alapok Alapja
Kiszámítható és könnyen hozzáférhető befektetési lehetőség középtávon!

  • Hazai alapok világában elsők között lehetséges dollárban befektetni ingatlan alapok alapjába.
  • Kis összeggel is elérhető, rugalmasan hozzáférhető.
  • Vonzó, a dollár pénzpiaci hozamokat meghaladó hozamlehetőség, mérsékelt kockázat vállalása mellett.

Miért lehet megfelelő az Alap az Ön számára?

  • Dollárban, kis összeggel elérhető befektetési lehetőség, amelyhez nem kell az ingatlanvásárláshoz egyébként szükséges nagyobb mértékű tőkével rendelkeznie, hogy részesedjen az ingatlanpiaci hozamokból.
  • Az Alap a dollár betétekhez képest versenyképes hozamlehetőséget kínál, mérsékelt kockázat vállalása mellett.
  • Az Alap célja, hogy a Befektetők számára hosszú távú tőkenövekedést biztosítson minél alacsonyabb kockázat vállalása mellett. Az Alap befektetési céljait ingatlanalapok által kibocsátott befektetési jegyek vásárlásával kívánja elérni.
  • Rugalmasan, országszerte közel 1100 db, megtakarítási termékeket forgalmazó Szövetkezeti Hitelintézeti fiókban hozzáférhető.
  • Tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán, és Takarék Nyugdíj-előtakarékossági számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőny érhető el.1

Takarék Dollár Ingatlan Alapok Alapja főbb adatai:

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi javasolt tartási időt, valamint kockázati szintet határozta meg:

Az Alap befektetési célja és hozama

Az Alap célja, hogy a Befektetők számára hosszú távú tőkenövekedést biztosítson minél alacsonyabb kockázat vállalása mellett. Az Alap befektetési céljait ingatlanalapok által kibocsátott befektetési jegyek vásárlásával kívánja elérni. A magas fokú likviditás biztosítása érdekében az ingatlanalapokba történő befektetések mellett az Alap portfóliójában pénzpiaci eszközök is megtalálhatóak.

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap feltüntetett hozamai múltbeli, úgynevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére nézve, azokból nem lehet a jövőbeni hozamra, annak változására, illetve az Alap teljesítményére vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik, valamint az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázatot hordoz magában.

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

1Az adóelőny lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról szóló valamint a Takarék Nyugdíj-előtakarékossági számla jogszabály(ok)ban meghatározott feltételeiktől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

 

2A Takarékbank Zrt., mint Forgalmazó által alkalmazott MiFID besorolást a Befektetési Üzletszabályzat részét képező Termékkatalógus tartalmazza.

 

Felkeltettük érdeklődését?

A Takarék USD Ingatlan Alapok Alapjáról további információt:
a honlapunkon, a www.takarekinvest.hu címen, vagy a forgalmazó Szövetkezeti Hitelintézet fiókjaiban érhet el, ahol Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére. A forgalmazási helyek listáját a www.takarekinvest.hu oldalon találja.

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek és információ az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

 

Jelen reklámanyag kiadója az Alap Forgalmazója, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank).

 

A jelen kiadványban feltüntetett információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, vagy befektetési-, vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

 

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa át a kapcsolódó dokumentumokat. Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódhat a www.megtakaritasok.takarek.hu honlapon, az Alap forgalmazási helyein, illetve a Diófa Alapkezelő Zrt. internetes oldalán (www.diofaalapkezelo.hu) megtalálható hivatalos tájékoztatókból, az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzatából, a Kiemelt Befektetői Információkból és a havi portfólió jelentésekből.

 

Az Alap teljes neve: Takarék USD Ingatlan Alapok Alapja, amely a jelen anyagban „Takarék USD Ingatlan Alapok Alapja”, vagy „Alap” elnevezéssel került feltüntetésre. A Diófa Alapkezelő Zrt. befektetési alapkezelési tevékenységét a PSZÁF EN-III./M-393/2009. számú, az Forgalmazó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. az értékpapír-forgalmazási tevékenységét a PSZÁF III/41.086-2/2002. számú határozata alapján végzi. .