Nyomtatási nézet

Miért érdemes jelzáloglevelet vásárolni?

A jelzáloglevelek közép és hosszúlejáratú, 2-5-10-15 éves befektetéseket kínálnak, ugyanakkor a tőzsdén jegyzettek, így lejárat előtt is adhatók-vehetők.

Egy-egy sorozat tőzsdei bevezetését követő egy évben az FHB Jelzálogbank Nyrt. Kibocsátási Programja keretében adott sorozatok forgalomba hozatalában részt vevő forgalmazók egyes esetekben kötelező érvényű, de legtöbbször legjobb szándék szerinti árjegyzést biztosítanak. A jelzáloglevelek másodlagos piacának a likviditása azonban ennek ellenére kicsi.

A jelzáloglevél, mint hitelviszonyt megtestesítő értékpapír kockázati szempontból a legbiztonságosabbnak számító állampapírokhoz hasonlítható (bár nem vonatkozik rájuk állami garancia).

A kisebb kockázat ellenére a jelzáloglevél az állampapírokénál magasabb hozamot biztosít.

A fix kamatozású jelzáloglevél a tulajdonosának előre kiszámítható jövedelmet biztosít – csökkenő kamatkörnyezet esetén kiváló befektetés.

A változó kamatozású jelzáloglevél kamata félévente/évente igazodik a piaci hozamokhoz – emelkedő kamatkörnyezet esetén kiváló befektetés.

A mindenkori SZJA szabályokat figyelembe kell venni a jelzáloglevél befektetéseknél.

Hogyan lehet vásárolni jelzáloglevelet?

Az FHB és a BÉT honlapján látható a Forgalmazók köre, amelyeknél leadható a vásárlási igény.

Az FHB honlapjáról letölthető az aukciós/vagy jegyzési ív, amelyet a fenti Forgalmazó(k)nál le kell adni, valamint szükséges valamelyik befektetési szolgáltatónál lévő értékpapírszámla, személyi igazolvány/személyazonosító igazolvány/útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány/érvényes tartózkodási engedély.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek