Főoldal/
Üzleti ügyfelek / E-Szolgáltatások / Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER)
Nyomtatási nézet

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER)

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) elektronikus fizetési szolgáltatás a NetB@nkban

Vállalati ügyfeleink a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség együttműködésével, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezdeményezésére bevezetett fizetési szolgáltatással, a NetB@nkon keresztül teljesíthetik a NAV-val szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket.

Kevesebb tranzakció, csökkenő banki költségek

  • Az EFER rendszerhez csatlakozó állami intézményekkel szemben keletkező fizetési kötelezettségeknek egy összegben lehet eleget tenni, mert az elszámolási rendszer lehetővé teszi, hogy az egy felosztási rendelkezéshez tartozó, de különböző jogosultaknak történő befizetések egy fizetési tranzakcióval történjenek.


Egyszerűbb ügyintézés

  • A fizetési kötelezettségekkel járó egyéb ügyekben is választható a személyes megjelenés helyett az elektronikus ügyintézés, így az ügyintézésre fordított idő csökken, a fizetési kötelezettségek teljesítésének pontossága nő, a szolgáltatás ügyfélbarát.


így működik:

  1. A szolgáltatás használatához a Kormányzati Portálon elérhető Ügyfélkapu regisztráció szükséges.
  2. A bejelentkezést követően a felosztási rendelkezés összeállítására az eBEV/ EFER/ Megbízási csomagok elérési útvonalon van lehetőség.
  3. Az EFER internetbanki fizetési mód kiválasztásával az EFER rendszer egy fizetési műveletet generál, mely a NetB@nkon belül is megjelenik külön menüpontban.
  4. A NetB@nk Adminisztráció menüpontjában a fizetési műveletet kiválasztva és megerősítve kezdeményezhető a fizetési művelet teljesítése. Egy fizetési műveletbe több kötelezettség is tartozhat, így tételes, jogcímenként történő átutalás helyett – megfelelő fedezet esetén – egy összegben, és egy tételként kerül a pénzforgalmi bankszámlán terhelésre a fizetés összege.

 

A fentiekben megjelenítetett információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű. A részleteket és a további feltételeket a Lakossági és Pénzforgalmi Bankszámlák Általános Szerződési Feltételei, a Pénzforgalmi Bankszámla Hirdetmény és az Üzletszabályzat tartalmazzák.

 

Kapcsolódó linkek ahol további információkat találhat:

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek